Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- ronde bakvormen
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- Suiker naar smaak
- 200 gram mascarpone
- Honing naar smaak
- Rasp van 1 limoen
- Enkele basilicumblaadjes
- 1 bakje Hollandse aardbeien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
- Vet 4 ronde bakvormpjes in met bakspray.
- Leg de plakjes bladerdeeg op een werkbank en prik ze in met een vork.
- Vorm het bladerdeeg om de buitenkant van de bakvormpjes en snijd de randen bij voor een strakke rand.
- Plaats de vormpjes op een rooster in het midden van de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten goudgeel gaar en droog.
- Laat de bladerdeegbakjes iets afkoelen en haal ze vervolgens uit de vormpjes.
- Laat verder afkoelen.
- Roer intussen de mascarpone los met wat honing naar smaak.
- Voeg de rasp van de limoen toe en scheur enkele basilicumblaadjes in stukjes.
- Meng goed.
- Schep het mascarponemengsel in de afgekoelde bladerdeegbakjes.
- Snijd de aardbeien in plakjes en vul de taartjes speels op.
- Garneer eventueel met extra basilicumblaadjes of een snufje poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor de liefhebbers: banketbakkersroom kan ook gebruikt worden in plaats van mascarpone.
Serveer deze heerlijke aardbeientaartjes met een frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti uit Italië.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g