Verfrissende Bonensalade met Deense Kaas

Een kleurrijke en verse bonensalade, geserveerd op een rustiek keramisch bord. De salade bevat sperziebonen, witte bonen, tomaatstukjes, Deense kaasblokjes en muntblaadjes op een bed van knapperige kropsla. Een lichte dressing van citroen en olie glinstert over de ingrediënten. De setting toont een rustieke houten tafel in een gezellige keuken met pastelgroene en blauwe kastjes, zacht natuurlijk licht en details zoals een schijfje citroen, een klein potje dressing en rustieke keukengerei.

Verfrissende Bonensalade met Deense Kaas

Een kleurrijke en voedzame bonensalade met Deense kaasblokjes, munt en een frisse citroendressing.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g sperziebonen
  • 15 g muntblaadjes
  • 1 kropsla
  • 1 citroen geperst
  • 2 eetlepels olie
  • 375 g witte bonen uit pot
  • 4 tomaten in stukken
  • 1 bakje Deense salade kaasblokjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de sperziebonen in een pan met ruim water gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Giet de sperziebonen af en spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen.
  • Was de kropsla en scheur deze in grove stukken.
  • Scheur de muntblaadjes in kleinere stukken.
  • Snijd de tomaten in stukken.
  • Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Klop in een kleine kom een dressing van het citroensap, de olie, zout en peper.
  • Meng in een grote kom de sla, sperziebonen, witte bonen, tomaten, munt en Deense kaasblokjes.
  • Schenk de dressing over de salade en meng voorzichtig door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met geroosterd brood en varkenshaasmedaillons van de grill.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte rosé past perfect bij deze verfrissende salade.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 9 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Salade
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch