Verfrissende Bonensalade met Deense Kaas
Een kleurrijke en voedzame bonensalade met Deense kaasblokjes, munt en een frisse citroendressing.
Ingrediënten
- 250 g sperziebonen
- 15 g muntblaadjes
- 1 kropsla
- 1 citroen geperst
- 2 eetlepels olie
- 375 g witte bonen uit pot
- 4 tomaten in stukken
- 1 bakje Deense salade kaasblokjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de sperziebonen in een pan met ruim water gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Giet de sperziebonen af en spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen.
- Was de kropsla en scheur deze in grove stukken.
- Scheur de muntblaadjes in kleinere stukken.
- Snijd de tomaten in stukken.
- Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Klop in een kleine kom een dressing van het citroensap, de olie, zout en peper.
- Meng in een grote kom de sla, sperziebonen, witte bonen, tomaten, munt en Deense kaasblokjes.
- Schenk de dressing over de salade en meng voorzichtig door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met geroosterd brood en varkenshaasmedaillons van de grill.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte rosé past perfect bij deze verfrissende salade.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 9 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g