Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en wat zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel de gekookte broccoli af met koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Verwarm 1 eetlepel walnootolie in een steelpan en fruit hierin de sjalotringen heel zachtjes gedurende 2-3 minuten.
Boen de citroen schoon en rasp 2 theelepels van de schil.
Pers de citroen uit.
Klop in een schaal de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap met de rest van de walnootolie tot een dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de uitgelekte broccoliroosjes luchtig door de dressing.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Was de little gem en sla de bladeren uit.
Snijd de bladeren in grove repen en leg ze op een platte schaal.
Schep de broccolisalade op de little gem-bladeren en verdeel de sjalotringen erover.
Bestrooi de salade met geroosterde pijnboompitten en wat versgemalen zwarte peper.
Geniet van deze verfrissende broccolisalade als een heerlijk bijgerecht!
Wijnadvies:
Deze salade gaat goed samen met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Verfrissende Broccolisalade met Citroen en Pijnboompitten