Verfrissende Broccolisalade met Citroen en Pijnboompitten

Verfrissende Broccolisalade met Citroen en Pijnboompitten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g broccoli
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 1 sjalot in dunne ringen
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 little gem slakropje
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
  • Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en wat zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel de gekookte broccoli af met koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • Verwarm 1 eetlepel walnootolie in een steelpan en fruit hierin de sjalotringen heel zachtjes gedurende 2-3 minuten.
  • Boen de citroen schoon en rasp 2 theelepels van de schil.
  • Pers de citroen uit.
  • Klop in een schaal de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap met de rest van de walnootolie tot een dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de uitgelekte broccoliroosjes luchtig door de dressing.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Was de little gem en sla de bladeren uit.
  • Snijd de bladeren in grove repen en leg ze op een platte schaal.
  • Schep de broccolisalade op de little gem-bladeren en verdeel de sjalotringen erover.
  • Bestrooi de salade met geroosterde pijnboompitten en wat versgemalen zwarte peper.
  • Geniet van deze verfrissende broccolisalade als een heerlijk bijgerecht!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze salade gaat goed samen met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch