Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 grote kroppen cos sla of bindsla
- 75 g knoflookcroutons glutenvrij indien nodig
- 2 eieren
- 6 eetlepels olijfolie
- Zout
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel worcestershiresaus
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 blikje ansjovis in olijfolie optioneel
- Versgemalen peper
Instructies
- Strip per persoon ca.
- 10 slabladeren van de stengels en gebruik alleen bladeren die niet langer zijn dan 10 à 15 centimeter.
- Was en droog de bladeren grondig.
- Als je bindsla gebruikt: snijd na het wassen de stronk eraf en snijd de sla in reepjes.
- Dressing: Kook de eieren precies 1 minuut in kokend water.
- Breek ze boven een houten slaschaal en schraap het licht gestolde eiwit uit de schalen.
- Voeg onder voortdurend roeren druppelsgewijs de olijfolie toe.
- Breng op smaak met zout en peper, en roer er het citroensap en de worcestershiresaus door.
- Voeg de sla, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en de croutons toe aan de dressing.
- Schud de sla voorzichtig om, zodat de dressing zich gelijkmatig over de slabladeren kan verdelen.
- Serveer de salade op grote borden en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over.
- Voeg ansjovis toe als gewenst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze Caesar salade.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 9 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g