Verfrissende Citroen-Honing Dip
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 150 ml volle kwark of lactosevrije kwark
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 3 eetlepels mayonaise
- Sap van ½ citroen
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng in een mengkom de kwark, honing, mayonaise en het citroensap.
- Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Roer goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Serveer de citroen-honing dip met beetgaar gekookte sperziebonen, rauwe bospeen, paprikareepjes, of andere groenten naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze citroen-honing dip vraagt om een lichte en frisse witte wijn, zoals een Riesling of een Chenin Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn vullen de frisheid van de citroen in de dip aan, terwijl de zoetheid van de honing wordt gebalanceerd door de wijn.Voedingswaarden
Calories: 130 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 7 g