Verfrissende Couscous Salade met Feta en Olijven

Verfrissende Couscous Salade met Feta en Olijven

Een heerlijke salade bij warm weer.
Porties: 4
+ 2 uur koelen 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g afgekoelde couscous
  • 1 trostomaat of 2 kleintjes in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij heel dun gesneden
  • 1 handje blanke gewelde rozijnen
  • 100 g feta in blokjes
  • 1 bakje tuinkers
  • ½ gele paprika dun gesneden
  • Peterselie fijn gesneden
  • Handje vol zwarte olijven in ringetjes
  • Rucola naar wens
  • 8 el olijfolie
  • 3 el limoensap

Instructies

  • Meng de afgekoelde couscous met de tomatenblokjes, bleekselderij, rozijnen, fetablokjes, tuinkers, gele paprika, peterselie en zwarte olijven in een grote mengkom.
  • Voeg de olijfolie en limoensap toe en meng alles goed door elkaar.
  • Zet de salade 2 uur in de koeling om de smaken goed te laten intrekken.
  • Leg de rucola op een platte schaal.
  • Schep de goed gemengde couscoussalade bovenop de rucola.
  • Serveer direct en geniet van een verfrissend glas witte wijn erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Pasta / Rijst / Salade
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch