Verfrissende Komkommer Atjar

Verfrissende Komkommer Atjar

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel suiker
  • 150 ml ciderazijn
  • 1 komkommer geschild
  • 1 rode ui in halve ringen

Instructies

  • erwarm de azijn zachtjes in een pan en roer er al roerend 1 eetlepel suiker en 1 theelepel zout door tot ze zijn opgelost.
  • Schaaf de komkommer in dunne plakjes.
  • Giet de warme azijn over de komkommer in een kom.
  • Laat het mengsel afkoelen en vervolgens in de koelkast ijskoud worden.
  • Voeg vlak voor het serveren de uiringen toe aan de zoetzure komkommer en schep alles door elkaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze verfrissende komkommer atjar past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Riesling. Hun frisheid zal de verkwikkende smaak van de atjar aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 30 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch