Verfrissende Komkommer Atjar
Ingrediënten
- 1 eetlepel suiker
- 150 ml ciderazijn
- 1 komkommer geschild
- 1 rode ui in halve ringen
Instructies
- erwarm de azijn zachtjes in een pan en roer er al roerend 1 eetlepel suiker en 1 theelepel zout door tot ze zijn opgelost.
- Schaaf de komkommer in dunne plakjes.
- Giet de warme azijn over de komkommer in een kom.
- Laat het mengsel afkoelen en vervolgens in de koelkast ijskoud worden.
- Voeg vlak voor het serveren de uiringen toe aan de zoetzure komkommer en schep alles door elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfrissende komkommer atjar past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Riesling. Hun frisheid zal de verkwikkende smaak van de atjar aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 30 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g