Verfrissende Komkommersandwich met Kalfsleverworst

Sandwich met kalfsleverworst en dunne plakjes komkommer, geserveerd op bruin brood, diagonaal gesneden in vier stukjes, gepresenteerd op een kleurrijk bord met Mexicaanse patronen, omringd door een schaaltje komkommer, verse basilicum en een glas Sauvignon Blanc, op een felgekleurd Mexicaans tafelkleed.

Verfrissende Komkommersandwich met Kalfsleverworst

Een lichte en verfrissende sandwich met kalfsleverworst en komkommer, perfect voor een snelle lunch of als tussendoortje.
Porties: 1 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sneetjes bruin brood
  • 2 el kalfsleverworst
  • 5 cm komkommer in dunne plakjes
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Besmeer de sneetjes bruin brood met de kalfsleverworst.
  • Leg de plakjes komkommer op één sneetje.
  • Strooi eventueel wat versgemalen peper over de komkommer en leg het andere sneetje met de leverworst naar beneden op de komkommer.
  • Druk de sandwich licht aan en snijd hem diagonaal in vier stukjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef deze sandwich een zomerse twist door wat verse basilicumblaadjes toe te voegen aan de plakjes komkommer voor extra smaak.
Wijnadvies:
Bij deze lichte en frisse sandwich past een glas Sauvignon Blanc goed, vanwege zijn verkwikkende citrusaroma's en kruidige tonen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Kalfsvlees / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden