Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- Klein zakje gesneden rode kool
- Klein zakje zoete aardappelen in blokjes
- Handvol walnoten
- Handvol rozijnen
- 1 appel Granny Smith, in blokjes
- 3 el yoghurt mayonaise
- ½ tl rozemarijn
- ½ tl oregano
- 2 bosuien in ringetjes
Instructies
- Bak de zoete aardappelblokjes in een koekenpan in ongeveer 10 minuten gaar.
- Voeg de laatste 2 minuten de rode kool toe en bak mee.
- Laat het mengsel afkoelen en zet het daarna een paar uur in de koelkast om het goed fris te laten worden.
- Hak de walnoten grof.
- Meng in een kom de walnoten, appelblokjes, rozijnen, rozemarijn, oregano en bosui.
- Voeg de yoghurt mayonaise toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg op het laatst het afgekoelde aardappel-rode koolmengsel toe en meng voorzichtig.
- Zet de salade eventueel nog even in de koelkast voor een extra frisse smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Verdejo.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 4 g | Vet: 11 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 12 g