Verfrissende Sla-Komkommersoep

Verfrissende Sla-Komkommersoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • ½ komkommer in kleine blokjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tablet groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Was de sla grondig en droog de bladeren.
  • Snijd de bladeren vervolgens in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Fruit de fijngesnipperde ui in de olie tot het goudbruin is.
  • Voeg de gesneden sla en de helft van de komkommerblokjes toe aan de pan.
  • Bak ze al omscheppend mee gedurende 2 minuten.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de groenten en verkruimel het groentebouillontablet erboven.
  • Schenk er 1 liter water bij.
  • Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 7-8 minuten trekken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde consistentie.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden en strooi de resterende komkommerblokjes erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Grüner Veltliner past goed bij deze verfrissende sla-komkommersoep. De frisse tonen van de wijn zullen de lichtheid van de soep complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 145 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 3 g | Vet: 11 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch