Verfrissende Sla-Komkommersoep
Equipment
- of
Ingrediënten
- 1 kropsla
- ½ komkommer in kleine blokjes
- 125 ml crème fraîche
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 tablet groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Was de sla grondig en droog de bladeren.
- Snijd de bladeren vervolgens in reepjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de fijngesnipperde ui in de olie tot het goudbruin is.
- Voeg de gesneden sla en de helft van de komkommerblokjes toe aan de pan.
- Bak ze al omscheppend mee gedurende 2 minuten.
- Voeg de crème fraîche toe aan de groenten en verkruimel het groentebouillontablet erboven.
- Schenk er 1 liter water bij.
- Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 7-8 minuten trekken.
- Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde consistentie.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden en strooi de resterende komkommerblokjes erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Grüner Veltliner past goed bij deze verfrissende sla-komkommersoep. De frisse tonen van de wijn zullen de lichtheid van de soep complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 145 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 3 g | Vet: 11 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g