Verfrissende Sperziebonensalade met Feta en Zontomaatje
Deze verfrissende sperziebonensalade combineert de knapperigheid van sperziebonen met romige feta, zontomaatjes en geroosterde pijnboompitjes. Ideaal als bijgerecht bij visgerechten of als lichte lunch op warme dagen.
Ingrediënten
- 100 g ijsbergsla of rucolamelange
- 12 zwarte olijven optioneel, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 theelepels honing
- 2 theelepels honingmosterd of zachte mosterd
- 3 tomaten in stukjes gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 5 gedroogde zontomaatjes in olie in stukjes gesneden
- 50 g pijnboompitjes licht geroosterd in droge koekenpan
- 500 g sperziebonen
- 150 g feta kaas verkruimeld
Instructies
- Kook de sperziebonen gedurende 5 minuten beetgaar en spoel ze direct af met koud water.
- Meng de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing in een grote schaal tot een dressing.
- Voeg de sperziebonen en de gesneden ijsbergsla of rucolamelange toe aan de dressing en meng goed door.
- Meng de gedroogde zontomaatjes erdoor.
- Verkruimel de feta kaas over de salade.
- Verdeel de stukjes tomaat gelijkmatig over de salade.
- Strooi de geroosterde pijnboompitjes en, indien gewenst, de olijven erover.
- Serveer direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk bij visgerechten of als hoofdgerecht op warme dagen.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 9 g | Vet: 23 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g