Verfrissende Sperziebonensalade met Mosterdvinaigrette

Verfrissende Sperziebonensalade met Mosterdvinaigrette

Een lichte en knapperige sperziebonensalade met een pittige mosterdvinaigrette, ideaal als bijgerecht of lichte lunch.
Porties: 4 personen
(plus 30 minuten doortrekken) 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • eetlepel s azijn
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepel s slaolie
  • 500 gram gare sperziebonen
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Laat de gare sperziebonen uitlekken.
  • Maak de ui schoon en snijd deze zeer fijn.
  • Vermeng in een kom de azijn met de mosterd, peper, en zout.
  • Klop er al kloppend de slaolie doorheen om een vinaigrette te maken.
  • Schep de sperziebonen en de fijngehakte ui door de vinaigrette.
  • Laat de salade 30 minuten in de koelkast doortrekken voor het beste resultaat.
  • Serveer koel als bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Groenten / Lunch / Salade
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick