Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 bakjes kerstomaten
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- Snufje zeezout
- 1 dl extra vierge olijfolie
Instructies
Voorbereiding:
- Halveer de kerstomaten en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit.
- Laat de tomaten omgekeerd uitlekken op een rooster.
Bereiding:
- Meng in een kom de balsamicoazijn met een snufje zeezout door de olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Plaats de gehalveerde tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal.
- Giet het oliemengsel gelijkmatig over de tomaten.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en verwarm de tomaten gedurende ongeveer 20 minuten.
- Draai de tomaten om en laat ze nog eens 10-20 minuten in de oven staan totdat ze zacht zijn.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 1 g | Vet: 10 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 4 g