Verfrissende Witlof-Venkel Salade met Gruyère

Witlof-venkelsalade met gruyère

Verfrissende Witlof-Venkel Salade met Gruyère

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 150 g witlof in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 g tomaten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 100 g gruyère kaas in reepjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Snijd de venkel in dunne plakjes en bewaar het groen voor de garnering.
  • Besprenkel de venkel en witlof met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Bestrijk de tomaten met 1 eetlepel olie, bestrooi met ½ theelepel zout en peper, en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de tomaten 5 minuten in de oven, tot de schil begint te blakeren.
  • Klop de mosterd, knoflook, wijnazijn en de resterende olie tot een dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de venkel, witlof, gruyère en dressing door elkaar.
  • Leg de geroosterde tomaten op de salade.
  • Garneer de salade met het venkelgroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze lichte en frisse salade met een vleugje kaas vraagt om een ​​witte wijn met een goede zuurgraad, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, om de smaken in balans te brengen.

Voedingswaarden

Calories: 235 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch