Verse Blueberry Muffins
Ingrediënten
- 150 gram tarwebloem
- 100 gram verse blauwe bessen
- 75 gram kristalsuiker
- 70 gram Griekse yoghurt 10% vet
- 70 milliliter karnemelk
- 45 gram zachte roomboter
- 1 citroen
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 vanillestokje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Voorbereiding van de Citroen en Vanille:
- Boen de citroen schoon onder stromend water.
- Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit met een scherp mes.
Mengen van de Droge Ingrediënten:
- In een kom, meng de tarwebloem met bakpoeder, kristalsuiker en een snufje zout.
- Mengen van de Natte Ingrediënten: Klop in een aparte kom het ei samen met de karnemelk, Griekse yoghurt, zachte roomboter (licht gesmolten) en de rasp van de citroenschil (alleen het gele gedeelte).
- Voeg het merg van het vanillestokje toe en meng goed.
Samenvoegen van de Ingrediënten:
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
- Voeg vervolgens voorzichtig de verse blauwe bessen toe en spatel deze door het beslag.
Voorbereiding van de Muffinvorm:
- Knip vierkantjes uit bakpapier (ongeveer 10 centimeter breed en lang) en knip in elk vierkantje een inkeping aan de zijkanten.
- Plaats de bakpapieren in de muffinvormpjes en druk ze aan met behulp van een glas.
- Als het papier niet blijft zitten, gebruik dan een beetje boter om het vast te plakken.
Vullen van de Muffinvormpjes:
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
- Bestrooi de bovenkant van elke muffin met een beetje rietsuiker.
Bakken van de Muffins:
- Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Je kunt de gaarheid controleren door een tandenstoker in het midden van een muffin te steken; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
Afkolen en Serveren:
- Laat de blueberry muffins 20 minuten afkoelen in de vorm en vervolgens verder afkoelen buiten de bakvorm voordat je ze serveert.