Victoria Sponge

Victoria Sponge

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ronde bakvorm Ø18cm

Ingrediënten

  • 100 gram suiker + 1 eetlepel
  • 75 gram bloem gezeefde + 1 eetlepel bloem
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels aardbeienjam - of abrikozenjam
  • 11/4 dl slagroom stijfgeslagen
  • 2 ingevette ronde bakvormen doorsnee 18 cm
  • Bestuif de bakvormen met een mengsel van 1 eetlepel bloem en 1 eetlepel
  • suiker.

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Klop in een kom de eieren en 100 gr suiker schuimig.
  • Zet de kom op een pan met heet water en klop het mengsel dik en schuimig tot het volume is verdubbeld.
  • Haal de kom uit de pan en klop het mengsel nog ± 5 minuten.
  • Spatel in gedeelten 75 gr bloem door het eimengsel.
  • Schenk het deeg in de bakvormen en beweeg de vormen heen en weer tot het deeg egaal is verdeeld.
  • Bak beide cakes in het midden van de oven in ± 20-25 min. gaar en lichtbruin.
  • Haal de cakes uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Bestrijk 1 cake met jam en slagroom en leg de andere cake erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart