Vissalade

Vissalade

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ gestoomde makreel
  • ½ spekbokking
  • 500 gram verse spinazie
  • mooie aardappels
  • sinaasappelsap
  • citroensap
  • mosterd

Instructies

  • Schil de aardappelen niet, maar borstel ze schoon.
  • Snijd ze in 1 cm dikke plakken en kook ze gaar.
  • Laat de schijfjes afkoelen.
  • Was de spinazie en kook die in een pan tot de kleur donkerder is geworden.
  • Vooral niet te lang koken; 1-2 minuten is meer dan genoeg.
  • Spoel de spinazie direct onder koud stromend water af, om het koken te stoppen.
  • Haal de graten uit de vissen.
  • Trek de makreel in grove stukken uiteen en snijd de spekbokking in kleine stukjes.
  • Meng de vissen.
  • Drapeer de spinazie in een cirkel op het bord, zo, dat de rand vrij blijft.
  • Vul de cirkel met het vismengsel.
  • Druppel citroensap over de vis.
  • Leg om de spinazie de aardappelschijfjes.
  • Meng 1 eetlepel mosterd met 1 dl sinaasappelsap.
  • Giet deze saus voorzichtig met een lepel over de aardappelen en eventueel over de spinazie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis