Vissoep met lengfilet

Vissoep met lengfilet

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 bolletjes gember
  • 100 g shii-take
  • 1 citroen
  • 1 kleine sinaasappel
  • 1 ½ rode peper
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 pot visfond 380 ml, AH,
  • 1 pot gevogeltefond 380 ml, AH,
  • 1 theelepel oestersaus Chinese Emperor,
  • ¼ zakje verse koriander zakje á 15 g,
  • 4 bosuitjes
  • 4 stukken Iengfilet á ca. 120 g,
  • zout
  • peper
  • 200 g snelkookrijst
  • 2 dl klappermelk blikje á 165 ml, Nutco,
  • 1 eetlepel olie om in te vetten

Instructies

  • Gember in plakjes snijden. Shii-take schoonvegen met keukenpapier.
  • Stelen eraf snijden, hoedjes in reepjes snijden.
  • Citroen en sinaasappel onder koud water goed schoonboenen en (met dunschiller) heel dun schillen.
  • 1/2 Rode peper wassen en met pitjes in stukjes snijden.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • 2 Teentjes knoflook in de schil (met bolle kant van eetlepel) kneuzen.
  • 1 dl Visfond achterhouden.
  • Rest van visfond, gevogeltefond, gember, shii-takesteeltjes, citroen- en sinaasappelschil, stukjes peper, ui, knoflook en oestersaus in soeppan aan de kook brengen en ca. 15 minuten afgedekt zachtjes tegen de kook aanhouden.
  • Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Korianderblaadjes van stelen nemen.
  • Stelen grof hakken, blaadjes fijnsnijden.
  • Ovenschaal invetten.
  • Rode peper wassen, schoonmaken, zaadjes verwijderen -en heel fijn snijden.
  • Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Vis in schaal leggen en bestrooien met zout, peper, knoflook, koriander en helft van rode peper en bosui.
  • Achtergehouden visfond erbij schenken en afdekken met aluminiumfolie.
  • In midden van oven vis in ca. 20 minuten gaar laten worden.
  • Korianderstelen aan bouillon toevoegen en ca. 5 minuten laten meetrekken.
  • Bouillon boven pan door zeef schenken.
  • Klappermelk toevoegen en net tegen de kook aan brengen (niet laten koken!).
  • Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Shii-takereepjes, bosuitjes en rest van peper door bouillon roeren.
  • Vis elk in diep bord leggen.
  • Bouillon erover schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met kommetjes rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Vis