Vlaamse osselapjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr runderlapjes platte niet te grote
  • 75 gr boter
  • 250 gr uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 volle eetlepel bloem
  • ¾ liter licht bier of Gueuze Lambiek
  • azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • suiker
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Bak het vlees en de in dunne ringen gesneden uien in de hete boter lichtbruin.
  • Strooi de bloem erover en voeg al roerend het bier en de overige ingrediënten toe.
  • Doe het vleesmengsel over in een natgemaakte Römertopf,
  • Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op 200°C en stoof het gerecht in ± 2 uur gaar en mals.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst België