Vlaamse pudding
Ingrediënten
- 200 gr biscuits of beschuitjes
- 200 gr meelsuiker
- 200 gr kleine rozijntjes
- 200 gr macaroni
- 200 gr rozijnen
- 100 gr boter
- snufje kaneel
- 8 cl brandewijn
- snufje zout
- gekonfijte citroenschil
- 15 eieren
- 1 liter melk
- broodkruim
Instructies
- Breek de macaroni, kook hem even voor en spoel hem af.
- Laat de beschuiten samen met de meelsuiker in wat melk weken.
- Voeg de rozijnen en 100gr gesmolten boter toe en kruid met een beetje zout en kaneel.
- Voeg er vervolgens ook de gekonfijte en fijngesneden citroenschil, de brandewijn en de eitjes bij.
- Giet alles in een ingeboterde en door de suiker gehaalde vuurvaste schotel.
- Beleg met klontjes boter en bestrooi met broodkruim.
- Bak de bereiding gaar in een oven van 160°C.