Vlaamse pudding

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr biscuits of beschuitjes
  • 200 gr meelsuiker
  • 200 gr kleine rozijntjes
  • 200 gr macaroni
  • 200 gr rozijnen
  • 100 gr boter
  • snufje kaneel
  • 8 cl brandewijn
  • snufje zout
  • gekonfijte citroenschil
  • 15 eieren
  • 1 liter melk
  • broodkruim

Instructies

  • Breek de macaroni, kook hem even voor en spoel hem af.
  • Laat de beschuiten samen met de meelsuiker in wat melk weken.
  • Voeg de rozijnen en 100gr gesmolten boter toe en kruid met een beetje zout en kaneel.
  • Voeg er vervolgens ook de gekonfijte en fijngesneden citroenschil, de brandewijn en de eitjes bij.
  • Giet alles in een ingeboterde en door de suiker gehaalde vuurvaste schotel.
  • Beleg met klontjes boter en bestrooi met broodkruim.
  • Bak de bereiding gaar in een oven van 160°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Noten / Zuidvruchten
Land van herkomst België