Vloerkadetten met Metworst-Kaas Salade
Ingrediënten
- 6 witte vloerkadetten afbakbrood
- 1 rode paprika
- 2 Groninger metworsten
- 100 g Goudse belegen kaas stukje
- 6 eetlepels slasaus
- Gemalen kruidnagel
- 30 g boter of margarine
- 100 g botersla
Instructies
Voorverwarmen en Bakken:
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Leg de vloerkadetten op een rooster en bak ze in het midden van de oven gedurende 3 minuten af.
- Haal de broodjes uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen.
Voorbereiden van de Salade:
- Was en maak de paprika schoon.
- Snijd de paprika, metworst en Goudse kaas in dobbelstenen.
- Meng in een kom de slasaus met de blokjes paprika, metworst en kaas.
- Breng de salade op smaak met een mespunt gemalen kruidnagel.
Samenstellen van de Broodjes:
- Snijd de vloerkadetten open en besmeer ze met boter.
- Beleg de onderste helft van de broodjes met botersla.
- Schep de metworst-kaas salade op de sla en leg de bovenste helft van het broodje erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze hartige broodjes.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g