Vlottende eilandjes met appel

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de crème:

  • ¼ liter melk
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 3 eidooiers
  • 50 gr griessuiker

Voor de schuimpjes:

  • 2 eiwitten
  • 50 gr griessuiker
  • 1 snufje zout

Voor het garnituur:

  • 1 appel
  • 20 gr boter
  • 1 koffielepel griessuiker
  • 1 koffielepel kaneelpoeder

Voor de karamel:

  • 50 gr suiker
  • 1 eetlepel water

Instructies

  • Zet de melk met de kaneel 2 minuten in de microgolfoven op volle kracht en laat het daarna rusten.
  • Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel, giet de melk erover en zet dit 3 minuten in de oven op halve kracht.
  • Roer de crème na 1½ minuut om en zorg dat de crème niet gaat koken; als dit toch gebeurt, mix dan enkele seconden.
  • Verdeel de crème over individuele schaaltjes en laat afkoelen.
  • Schil en ontpit de appel en snijd hem in plakjes.
  • Verwarm een bruineerschotel in de oven, laat de boter erin smelten en draai de schotel daarbij om.
  • Schik de plakjes appel er kransgewijs in enbestrooi ze met suiker en kaneelpoeder.
  • Bak ze 2 minuten in de oven op volle kracht, naargelang de kwaliteit van de vrucht, laat ze afkoelen en leg ze op de crème.
  • Klop de eiwitten met de suiker en het zout tot
  • sneeuw, leg die in kleine hoopjes op een bord en zet dat 1 minuut in de oven op halve kracht.
  • Leg de schuimpjes op de crème.
  • Doe voor de karamel de suiker in een diep bord, giet het water erover en zet het bord 4-5 minuten in de oven op volle kracht.
  • Draai de schotel daarbij dikwijls en controleer of de karamel niet te bruin wordt.
  • Giet de karamel in een dun straaltje over de schuimpjes en serveer ze koel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst België