Vruchtencake van M.J. Winter-Spork

Een droge cake die lang vers blijft
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 pond bloem
  • 750 gr boter
  • 1 kilo suiker
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels bakpoeder
  • 1 pond dadels
  • 250 gr rozijnen zonder pit,
  • 250 gr krenten
  • 1 ons snippers
  • beetje kaneel
  • 1 citroen uitgeperst en de geraspte schil

Instructies

  • De dadels worden van te voren geweekt, ontpit en in kleine stukjes gesneden.
  • In een grote kom vermengt men bloem en bakpoeder met de suiker.
  • Voeg één voor één de hele eieren toe.
  • Vervolgens degewassen en gedroogde vruchten, het citroensap met citroenrasp en kaneel.
  • Van dit alles kneedt men een samenhangend deeg.
  • Als vorm kan men bijzonder goed een grote rijstrand gebruiken, die het voordeel heeft dat de ovenwarmte goed in het hart van het deeg kan doordringen.
  • Bakken in een matig warme oven met veel onderwarmte.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit
Land van herkomst Nederland