Vruchtencake van M.J. Winter-Spork
Een droge cake die lang vers blijft Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 3 pond bloem
- 750 gr boter
- 1 kilo suiker
- 4 eieren
- 3 eetlepels bakpoeder
- 1 pond dadels
- 250 gr rozijnen zonder pit,
- 250 gr krenten
- 1 ons snippers
- beetje kaneel
- 1 citroen uitgeperst en de geraspte schil
Instructies
- De dadels worden van te voren geweekt, ontpit en in kleine stukjes gesneden.
- In een grote kom vermengt men bloem en bakpoeder met de suiker.
- Voeg één voor één de hele eieren toe.
- Vervolgens degewassen en gedroogde vruchten, het citroensap met citroenrasp en kaneel.
- Van dit alles kneedt men een samenhangend deeg.
- Als vorm kan men bijzonder goed een grote rijstrand gebruiken, die het voordeel heeft dat de ovenwarmte goed in het hart van het deeg kan doordringen.
- Bakken in een matig warme oven met veel onderwarmte.