Vurige Cointreau Flensjestaart
geflambeerde, zoete flensjestaart
Equipment
- flensjespan
- sauspan
- vuurvaste schaal
- invetkwastje
- paletmes
- lepels
- mesje
Ingrediƫnten
- 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
- 3 dl ongezoete amandelmelk
- 75 g kokosbloesemsuiker
- Snufje roze Himalayazout
- 2 scharreleieren
- Boter om te bakken
- 75 g gekoelde citroenboter boter aangemaakt met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau
- Citroensap
- Citroenrasp
- Jigger Cointreau
- 1 dl cognac of sterke vieux
Instructies
- Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
- Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
- Bereid van tevoren de citroenboter door boter te mengen met citroensap, citroenrasp en een scheut Cointreau.
- Vorm het tot een staafje en laat het in de koelkast opstijven (ongeveer 3 uur).
- Plaats enkele dunne plakjes citroenboter op elk flensje, rol ze op en leg ze naast elkaar op een schaal.
- Giet de cognac over de flensjes, flambeer ze en serveer ze terwijl ze nog branden.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Probeer eens sinaasappelboter als alternatief voor citroenboter en flambeer met witte rum.
- Voeg de citroenboter toe aan een warme vanillesaus en schep een eetlepel saus over elk flensje.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Sugar: 15 g