Waldkorn Omelet met Chia- en Hennepzaad

Voedzame Waldkornbroodjes belegd met kwarten omelet gemaakt van eieren, chiazaad en hennepzaad, geserveerd op een kleurrijk bord met Mexicaanse patronen, omringd door schaaltjes chia- en hennepzaad en een glas vers sap, op een felgekleurd Mexicaans tafelkleed.

Waldkorn Omelet met Chia- en Hennepzaad

Een voedzaam en eiwitrijk gerecht met Waldkornbrood, chiazaad, hennepzaad en een heerlijke omelet. Perfect voor een energiek ontbijt of stevige lunch.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Waldkornbrood
  • 2 el chiazaad
  • 2 el hennepzaad
  • 4 eieren
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 el kokosolie

Instructies

  • Kluts de eieren los in een kom en meng met chiazaad en hennepzaad.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en giet het eimengsel erin.
  • Laat de omelet op laag vuur rustig gaar worden.
  • Snijd de omelet in kwarten zodra deze gaar is.
  • Beleg de sneetjes Waldkornbrood met de stukken omelet en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of een glas vers geperste sinaasappelsap.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals Beaujolais past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Ei / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch