Walnoot-chocoladekoekjes uit eigen oven

Walnoot-chocoladekoekjes uit eigen oven

Heerlijke krokante koekjes boordevol pure chocolade en walnoten. Perfect voor bij de koffie of als zoete traktatie tussendoor.
Porties: 24
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 tl baksoda
  • ½ tl zout
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 tl heet water
  • 200 g basterdsuiker
  • 225 g bruine suiker
  • 350 g pure chocolade grof gehakt
  • 375 g bloem
  • 125 g fijngehakte walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Meng de boter, basterdsuiker en bruine suiker tot een gladde massa.
  • Klop de eieren er één voor één doorheen.
  • Roer het vanille-extract erdoor.
  • Los de baksoda op in het hete water en voeg dit samen met het zout toe aan het beslag.
  • Roer de bloem, chocolade en walnoten door het beslag.
  • Schep bergjes deeg met een lepel op een bakplaat.
  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn aan de buitenkant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Laat de koekjes volledig afkoelen en serveer met een glas koude melk of warme chocolademelk.
Wijnadvies:
Een zachte port of zoete rode dessertwijn past uitstekend bij deze koekjes.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 11 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten / Snack / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden