Walnotenmuffins uit de Airfryer

Walnotenmuffins uit de Airfryer

Walnotenmuffins uit de Airfryer

Porties: 3
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 40 g boter of zuivelvrije boter
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 3 eetlepels gehakte walnoten plus extra voor de topping (naar wens)
  • ½ banaan geprakt
  • 4 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
  • 3 eetlepels havermout glutenvrij indien nodig
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel volle melk of zuivelvrije melk, naar wens

Instructies

  • Klop de boter en suiker in een kom licht en luchtig.
  • Voeg vervolgens de gehakte walnoten en geprakte banaan toe en meng goed.
  • Meng in een aparte kom de bloem, havermout, pompoenpitten en bakpoeder.
  • Voeg deze droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en meng grof met een spatel.
  • Voeg indien nodig een beetje melk toe als het beslag te dik is.
  • Vet zes kleine muffinvormpjes in en vul elk vormpje tot ongeveer driekwart met beslag.
  • Verdeel naar wens extra walnoten over de bovenkant.
  • Stel de airfryer in op 160°C en de timer op 10 minuten.
  • Bak de muffins en laat ze daarna 10 minuten afkoelen.
  • Haal ze uit de vormpjes en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de zoete smaak van deze muffins.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Cupcakes / Muffins / Noten / Snack
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch