Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 40 g boter of zuivelvrije boter
- 40 g fijne kristalsuiker
- 3 eetlepels gehakte walnoten plus extra voor de topping (naar wens)
- ½ banaan geprakt
- 4 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
- 3 eetlepels havermout glutenvrij indien nodig
- 1 eetlepel pompoenpitten
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel volle melk of zuivelvrije melk, naar wens
Instructies
- Klop de boter en suiker in een kom licht en luchtig.
- Voeg vervolgens de gehakte walnoten en geprakte banaan toe en meng goed.
- Meng in een aparte kom de bloem, havermout, pompoenpitten en bakpoeder.
- Voeg deze droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en meng grof met een spatel.
- Voeg indien nodig een beetje melk toe als het beslag te dik is.
- Vet zes kleine muffinvormpjes in en vul elk vormpje tot ongeveer driekwart met beslag.
- Verdeel naar wens extra walnoten over de bovenkant.
- Stel de airfryer in op 160°C en de timer op 10 minuten.
- Bak de muffins en laat ze daarna 10 minuten afkoelen.
- Haal ze uit de vormpjes en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de zoete smaak van deze muffins.Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 7 g