Warme Appelpartjes in Siroop met Vanillekwark
Equipment
- koekenpan met anti-aanbaklaag
- Serveerborden
Ingrediënten
- 450 g appels Jonagold of Elstar
- 1 dl appelsap
- 1 el suiker
- 200 g magere kwark
- 1 zakje vanillesuiker
- Kaneelpoeder
Instructies
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes.
- Bak de appelpartjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur, roer regelmatig tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg het appelsap toe en bestrooi met suiker.
- Verwarm zachtjes tot de appelpartjes rondom bedekt zijn met een dun laagje siroop.
- Meng de kwark en vanillesuiker in een kom.
- Schep de warme appelpartjes op vier borden.
- Bestrooi met een beetje kaneelpoeder en schep de vanillekwark ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn, zoals een Moscato d'Asti, vormt een perfecte aanvulling op dit zoete en fruitige dessert.Voedingswaarden
Calories: 179 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 1 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 27 g