Waterkerssalade met tagliatelle

Waterkerssalade met tagliatelle

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • zout peper,
  • 4 kalkoenburgers Friki,
  • 3 tomaten
  • 200 g tagliatelle
  • 1 dl olie
  • 3 eetlepels witte wijn azijn
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel potje, Kuhne,
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • 1 teentje knoflook
  • 10 sprietjes bieslook
  • 2 eetlepels boter of margarine,
  • 150 gr waterkers

Instructies

  • VoorBereiden
  • In droge koekenpan zonnebloempitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren.
  • Op bord scheppen en met zout bestrooien.
  • Van kalkoenburgers 24 balletjes draaien.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.

Bereiden:

  • Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In kom olie, azijn, mierikswortel en honing tot sausje kloppen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Kalkoenballetjes in ca. 5 minuten rondom lichtbruin en gaar bakken.
  • Tagliatelle afgieten.
  • Tagliatelle, kalkoenballetjes en helft van waterkers over vier borden verdelen.
  • Tagliatelle-waterkerssalade erop scheppen.
  • Zonnebloempitten erover strooien.
  • Garneren met partjes tomaat.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Kalkoen / Pasta