Waterkerssoep met Ei

Waterkerssoep met Ei

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 200 g aardappel geschild en in blokjes
  • 150 g waterkers
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Garnering:

  • 4 plukjes waterkers
  • Nootmuskaat
  • Boulogne stokbrood (optioneel)

Instructies

  • Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten.
  • Laat ze schrikken, pel ze en snijd elk ei in 4 partjes.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de sjalot en aardappel 3-5 minuten zachtjes, zonder te laten kleuren.
  • Houd 4 plukjes waterkers apart voor de garnering.
  • Voeg de rest van de waterkers toe aan het mengsel in de pan en laat deze al omscheppend slinken.
  • Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Schep de soep in kommen en leg de partjes ei als een bloem in het midden.
  • Maal wat nootmuskaat over het ei en garneer met de achtergehouden plukjes waterkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de soep met (Boulogne) stokbrood als gewenst.
Tips / Opmerkingen:
Voor een licht hoofdgerecht: Verdubbel de hoeveelheid soep.
Verkruimel wat geitenkaas boven het ei en strooi er geroosterde pijnboompitten overheen.
Variatie:
Vervang de waterkers door verse spinazie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken