Waterkerssoep met Ei
Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot gesnipperd
- 200 g aardappel geschild en in blokjes
- 150 g waterkers
- 500 ml kippenbouillon van tablet
- Nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
Garnering:
- 4 plukjes waterkers
- Nootmuskaat
- Boulogne stokbrood (optioneel)
Instructies
- Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten.
- Laat ze schrikken, pel ze en snijd elk ei in 4 partjes.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de sjalot en aardappel 3-5 minuten zachtjes, zonder te laten kleuren.
- Houd 4 plukjes waterkers apart voor de garnering.
- Voeg de rest van de waterkers toe aan het mengsel in de pan en laat deze al omscheppend slinken.
- Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.
- Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Schep de soep in kommen en leg de partjes ei als een bloem in het midden.
- Maal wat nootmuskaat over het ei en garneer met de achtergehouden plukjes waterkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de soep met (Boulogne) stokbrood als gewenst.
Tips / Opmerkingen:
Voor een licht hoofdgerecht: Verdubbel de hoeveelheid soep.
Verkruimel wat geitenkaas boven het ei en strooi er geroosterde pijnboompitten overheen. Variatie:
Vervang de waterkers door verse spinazie.
Verkruimel wat geitenkaas boven het ei en strooi er geroosterde pijnboompitten overheen. Variatie:
Vervang de waterkers door verse spinazie.