Waterzooi met kip en asperges
Ingrediënten
Instructies
- Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in julienne.
- Smelt 100 gr boter en fruit de gesneden groeten hierin.
- Voeg peper, zout en nootmuskaat toe, leg de kip bij de groenten en voeg water toe tot de kip onder staat.
- Laat het geheel 1 uur koken.
- Haal de kip uit de bouillon, verwijder de beenderen en het vel en snijd de kip in stukken.
- Maak de champignons schoon, was ze en snijd ze in stukken.
- Voeg de kip en de champignons bij de bouillon en houd de waterzooi warm,zonder te laten koken.
- Schil en was de asperges.
- Breng het water met 5 gr zout aan de kook en kook de asperges hierin gaar.
- Haal de asperges uit het kookwater en laat ze uitlekken.
- Stapel de asperges op een schotel met de punten naar dezelfde kant.
- Klop in een soepterrine de eidooiers met de room los en voeg er al roerend de waterzooi bij.
- Smelt de boter.
- Leg in voorverwarmde borden per persoon 1 beschuit en schep de waterzooi hierover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien de slierasperges en de gesmolten boter afzonderlijk op.