Waterzooi met kip en asperges

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 prei witten er van
  • 3 stengels stoofselderij
  • 100 gr boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 kip
  • water
  • 150 gr champignons
  • ½ kg asperges
  • 1 liter water
  • 5 gr zout
  • 2 eidooiers
  • dl room
  • 150 gr boter
  • 4 beschuiten

Instructies

  • Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in julienne.
  • Smelt 100 gr boter en fruit de gesneden groeten hierin.
  • Voeg peper, zout en nootmuskaat toe, leg de kip bij de groenten en voeg water toe tot de kip onder staat.
  • Laat het geheel 1 uur koken.
  • Haal de kip uit de bouillon, verwijder de beenderen en het vel en snijd de kip in stukken.
  • Maak de champignons schoon, was ze en snijd ze in stukken.
  • Voeg de kip en de champignons bij de bouillon en houd de waterzooi warm,zonder te laten koken.
  • Schil en was de asperges.
  • Breng het water met 5 gr zout aan de kook en kook de asperges hierin gaar.
  • Haal de asperges uit het kookwater en laat ze uitlekken.
  • Stapel de asperges op een schotel met de punten naar dezelfde kant.
  • Klop in een soepterrine de eidooiers met de room los en voeg er al roerend de waterzooi bij.
  • Smelt de boter.
  • Leg in voorverwarmde borden per persoon 1 beschuit en schep de waterzooi hierover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien de slierasperges en de gesmolten boter afzonderlijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst België