Waterzooi op z'n Gents
Ingrediënten
Instructies
- Zet het water op met de beenderen, de schenkel en de kruiden en kook dit 2 uur.
- Maak intussen de kip schoon.
- Doe de kip na 2 uur in de kookpan en laat nog 1 uur koken.
- Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in julienne.
- Smelt 50 gr boter en laat de groenten hierin in 15 minuten gaar stoven.
- Haal de gaar gekookte kip uit de kookpan, verdeel haar in stukken en houd die op een zeer laag vuurtje warm.
- Zeef de bouillon.
- Leng eventueel aan tot 2 liter.
- Smelt 40 gr boter, neem de pan van het vuur en voeg al roerend 40 gr bloem toe.
- Zet de pan terug op het vuur en giet er al roerend de bouillon bij en voeg dan de gestoofde groenten toe.
- Klop de room en de eidooiers los.
- Neem een soepterrine, doe de room en de eidooiers daarin en giet er de gebonden bouillon op.
- Leg de stukken kip erin en bestrooi deze met gehakte peterselie en gehakte kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met beboterde sneetjes brood.