Waterzooi op z'n Gents

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg beenderen of ribben mager
  • ½ kg runderschenkel
  • 3 liter water
  • peper
  • zout
  • tijm
  • laurier
  • kruidnagel
  • 1 kip
  • 3 uien
  • 3 stoofpreien
  • 1 selderij wit er van
  • 4 wortelen
  • ½ knolselderij
  • 50 gr boter
  • 40 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 2 liter bouillon
  • 2 eidooiers
  • ¼ liter room
  • 50 gr peterselie
  • 50 gr kervel

Instructies

  • Zet het water op met de beenderen, de schenkel en de kruiden en kook dit 2 uur.
  • Maak intussen de kip schoon.
  • Doe de kip na 2 uur in de kookpan en laat nog 1 uur koken.
  • Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in julienne.
  • Smelt 50 gr boter en laat de groenten hierin in 15 minuten gaar stoven.
  • Haal de gaar gekookte kip uit de kookpan, verdeel haar in stukken en houd die op een zeer laag vuurtje warm.
  • Zeef de bouillon.
  • Leng eventueel aan tot 2 liter.
  • Smelt 40 gr boter, neem de pan van het vuur en voeg al roerend 40 gr bloem toe.
  • Zet de pan terug op het vuur en giet er al roerend de bouillon bij en voeg dan de gestoofde groenten toe.
  • Klop de room en de eidooiers los.
  • Neem een soepterrine, doe de room en de eidooiers daarin en giet er de gebonden bouillon op.
  • Leg de stukken kip erin en bestrooi deze met gehakte peterselie en gehakte kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op met beboterde sneetjes brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst België