Waterzooi van vis van Astrid Veltman

Waterzooi van vis van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ knolselderij
  • 1 kg zoetwatervis van verschillende soorten
  • peper
  • zout
  • laurier
  • tijm
  • kruidnagel
  • 100 gr boter
  • ¼ liter witte wijn
  • water
  • 1 snee brood of 2 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Maak de knolselderij en de ui schoon, was ze en snijd in julienne.
  • Maak de vis schoon en verdeel hem in stukken van ± 5 cm.
  • Doe de vis, de groenten, de kruiden en de boter in een hoge kookpan, overgiet met de witte wijn en voeg water bij tot alles onder staat.
  • Laat de vis 15 minuten pocheren.
  • Voeg dan de verbrokkelde snee brood of het paneermeel toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op in een soepterrine.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst België