Wellingtons met geroosterde pastinaak

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 pakje Alpro® soya Reepjes licht gekruid
  • 400 gram gemengde paddestoelen
  • 1 groene spits kool
  • 1 pakje Alpro® soya Cuisine
  • 1 kilo pastinaak
  • 2 takjes tijm
  • 1 tl honing
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder 4 mooie bladeren van de kool en snij de nerf er uit.
  • Kook deze 3 minuten in kokend water en leg ze hierna op keukenpapier.
  • Snijd de pastinaak in grove reepjes en meng deze met honing,tijm,wat olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • Leg deze op een ovenschaal en rooster ze ca.25minuten in de voorverwarmde oven, samen met de Wellingtons.
  • Bak voor de vulling van de Wellingtons,de paddestoelen en de knoflook en voeg na 2 minuten de Reepjes licht gekruid en de Cuisine toe.
  • Kook dit in tot een mooie romige massa.
  • Neem een bakvormpje ,inhoud ca. 200ml of koffiekopje en plaats hierin eerst huishoudfolie, daarna het bladerdeeg en dan het koolblad zonder nerf.
  • Vul de kopjes vervolgens met het mengsel van de paddenstoelen.
  • Vouw de kool en het bladerdeeg dicht.
  • Leg er nog een stukje kool bovenop zodat de vulling er niet uitvalt.
  • Keer daarna de kopjes om op een ovenschaal met vetvrij papier, en haal het kopje en de folie er weer af.
  • Bak deze Wellingtons ca. 25 minuten in de oven op 200°C, bij de pastinaak.
  • Snijd de rest van de kool fijn, fruit de gesnipperde ui in een scheutje olijfolie en smoor daarna de kool met de ui tot beetgaar.
  • Breng de kool op smaak met een beetje zout en peper.
  • Serveer met de pastinaak en de gesmoorde groene kool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vleesvervangers / Voorgerechten
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch