Welsh Rarebit (kaasbroodje)

Een klassiek Welsh Rarebit gerecht met dikke sneetjes geroosterd wit casinobrood, royaal belegd met een romige, goudbruine gesmolten cheddarsaus op basis van pale ale en mosterd. De kaaslaag is licht gebubbeld en gekarameliseerd onder de grill. Het broodje is bestrooid met versgemalen zwarte peper en geserveerd op een rustiek houten bord. Op de tafel staan een pint pale ale, een linnen servet en vintage bestek, wat de warme en uitnodigende sfeer van het gerecht versterkt.

Welsh Rarebit (kaasbroodje)

Heerlijke Welsh Rarebit, een hartig kaasbroodje met bier en mosterd, perfect voor een snelle lunch of snack.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 2 dl Pale Ale
  • 250 gram Cheddar in blokjes
  • 2 theelepels mosterd
  • Peper
  • 4 dikke sneetjes geroosterd wit casinobrood

Instructies

  • Verwarm de grill voor.
  • Verwarm het bier met de kaas, de mosterd en de peper al roerend tot een vloeibare massa.
  • Leg het brood op bakpapier en schenk het mengsel erover.
  • Laat het onder de grill 2 minuten kleuren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Leg eerst wat uitgebakken spekjes, een plakje ham, schijven tomaat of een spiegelei op de toast.
Wijnadvies:
Een Pale Ale of een droge witte wijn.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Broodjes / Kaas / Lunch / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden