Wentelteefjes met kersen limoenjam

Wentelteefjes met kersen limoenjam

AllerHande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ limoen geraspte schil en sap
  • 500 g verse kersen ontpit en in stukjes
  • 200 g geleisuiker speciaal
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 sneetjes wit casinobrood zonder korst
  • 50 g boter

Instructies

  • Boen de limoen schoon en rasp de schil.
  • Pers de limoen uit.
  • Was de kersen, verwijder de pitten en snijd ze in stukjes.
  • Breng in een pan met dikke bodem de kersen, geleisuiker, limoenrasp en 2 eetlepels limoensap aan de kook op matig vuur.
  • Laat de jam 4-5 minuten goed borrelend doorkoken, roer regelmatig.
  • Haal de pan van het vuur en laat de jam tot lauwwarm afkoelen.
  • Verdeel de jam over vier kleine glaasjes.
  • Klop in een diep bord het ei los met melk en vanillesuiker.
  • Snijd de sneetjes brood twee keer schuin door, zodat je driehoekjes krijgt.
  • Verhit in een grote koekenpan de helft van de boter.
  • Haal de helft van de brooddriehoekjes door het eimengsel (zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen) en leg ze snel in de koekenpan.
  • Bak de wentelteefjes 2 minuten per kant goudbruin.
  • Keer voorzichtig met een spatel.
  • Herhaal dit met de rest van de boter en brood, bak nog 8 wentelteefjes.
  • Leg de wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden en serveer met een glaasje lauwwarme kersen-limoencompote ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bestrooi de wentelteefjes met een mengsel van kaneel en rietsuiker voor extra smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch