Wentelteefjes met kersen limoenjam
AllerHande 2006
Ingrediënten
- ½ limoen geraspte schil en sap
- 500 g verse kersen ontpit en in stukjes
- 200 g geleisuiker speciaal
- 1 ei
- 200 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 sneetjes wit casinobrood zonder korst
- 50 g boter
Instructies
- Boen de limoen schoon en rasp de schil.
- Pers de limoen uit.
- Was de kersen, verwijder de pitten en snijd ze in stukjes.
- Breng in een pan met dikke bodem de kersen, geleisuiker, limoenrasp en 2 eetlepels limoensap aan de kook op matig vuur.
- Laat de jam 4-5 minuten goed borrelend doorkoken, roer regelmatig.
- Haal de pan van het vuur en laat de jam tot lauwwarm afkoelen.
- Verdeel de jam over vier kleine glaasjes.
- Klop in een diep bord het ei los met melk en vanillesuiker.
- Snijd de sneetjes brood twee keer schuin door, zodat je driehoekjes krijgt.
- Verhit in een grote koekenpan de helft van de boter.
- Haal de helft van de brooddriehoekjes door het eimengsel (zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen) en leg ze snel in de koekenpan.
- Bak de wentelteefjes 2 minuten per kant goudbruin.
- Keer voorzichtig met een spatel.
- Herhaal dit met de rest van de boter en brood, bak nog 8 wentelteefjes.
- Leg de wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden en serveer met een glaasje lauwwarme kersen-limoencompote ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi de wentelteefjes met een mengsel van kaneel en rietsuiker voor extra smaak.