Wijngaardslakken op de Wijze van Claude

Escargots à la Cauderan
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 42 wijngaardslakken gekookt en schoongemaakt
  • 75 gram rauwe ham in kleine stukjes gesneden
  • 10 sjalotjes fijngehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • Een handvol verse peterselie fijngehakt
  • 75 gram boter
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn.
  • Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte sjalotjes toe.
  • Voeg de stukjes rauwe ham toe aan de pan en laat ze zachtjes bakken tot ze lichtbruin zijn.
  • Week het witbrood in de droge witte wijn en verkruimel het vervolgens.
  • Voeg het geweekte en verkruimelde brood toe aan de pan met sjalotjes en ham.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper en voeg een laurierblaadje toe voor extra aroma.
  • Voeg indien nodig wat bouillon toe en laat het geheel onder af en toe roeren 30 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de wijngaardslakken toe aan de saus en laat ze nog eens 10 minuten meewarmen.
  • Roer regelmatig om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Garneer de escargots à la Cauderan met verse peterselie en serveer ze direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze rijke en smaakvolle schotel vraagt om een elegante witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne of een Chenin Blanc uit de Loire-vallei. De complexiteit van de wijn zal de verschillende smaken van de saus en de wijngaardslakken mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slakken / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk