Wijngaardslakken uit Dijon
Escargots à la Dijonnaise
Ingrediënten
- 24 wijngaardslakken gekookt en schoongemaakt
- 100 gram rundermerg
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 10 gram gehakte truffel
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 4 sjalotjes zeer fijn gehakt
- Zout en peper naar smaak
- 1 bouillonblokje
- ½ dl witte wijn
Instructies
- Hak de sjalotjes zeer fijn.
- Stamp de knoflook fijn in een vijzel.
- Roer de boter zacht in een kom.
- Pocheer het rundermerg kort in een beetje bouillon van een blokje.
- Druk het vervolgens door een zeef om een gladde massa te verkrijgen.
- Maak een kruidenboter door de zachtgeroerde boter te mengen met de fijngestampte knoflook, zout, peper, rundermerg en gehakte truffel.
- Voeg ½ dl van de bouillon toe aan de witte wijn en voeg de fijngehakte sjalotjes toe.
- Kook dit in tot ongeveer 2 cl.
- Verdeel het ingekookte mengsel over de bodem van de slakkenhuizen en leg vervolgens een slak in elk huisje.
- Vul elk slakkenhuisje met een royale hoeveelheid kruidenboter.
- Plaats de slakken in een voorverwarmde oven op 160°C en verwarm ze tot ze goed doorwarmd zijn, ongeveer 10-15 minuten.
- Serveer de wijngaardslakken met vers stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze klassieke Franse delicatesse past perfect bij een droge witte Bourgogne, zoals een Chablis. De frisse mineraliteit en citrusaroma's van de wijn vullen de rijke smaken van de wijngaardslakken en de kruidenboter prachtig aan.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 15 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g