Wilde Stamppot met Raapstelen, Brandnetel en Komijnekaas
Een verrassende en voedzame stamppot met raapstelen en brandnetel, gecombineerd met de pittige smaak van komijnekaas. Een echte voorjaarsklassieker!
Equipment
- ruime pan
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een ruime pan met water gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Voeg een scheutje melk toe voor een smeuïge puree.
- Blancheer de brandnetels kort in kokend water en laat goed uitlekken.
- Was de raapstelen en hak zowel de raapstelen als de geblancheerde brandnetels fijn.
- Meng de fijngesneden groenten door de aardappelpuree en verwarm het geheel goed door.
- Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
- Roer de blokjes komijnekaas erdoor en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een knapperige groene salade en geroosterde noten voor extra textuur.
Wijnadvies:
Een frisse en kruidige witte wijn zoals een Grüner Veltliner past goed bij de licht pittige en hartige smaken van deze stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 5 g