Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 grote appel
- 1 peer
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olie
- 100 g sinaasappelmarmelade
- 1 eetlepel kaneel
- 1 dl sinaasappelsap
- 3 mandarijnen
- 4 kant-en-klare pannenkoeken
- poedersuiker om te bestrooien
Instructies
- Schil de appel en peer en snijd ze in vier parten.
- Verwijder de klokhuizen.
- Snijd de appelparten in drie plakjes en halveer de peerparten in de lengte.
- Besprenkel de appel en peer met citroensap.
- Pel de mandarijnen en verdeel in partjes.
- Verhit de wok.
- Laat de olie over de panbodem uitvloeien.
- Roerbak de appel, peer en mandarijn ca.
- 2 minuten.
- Voeg de marmelade toe en bestrooi met kaneel.
- Schenk het sinaasappelsap in de wok, schep het fruit om en verwarm nog ca.
- 2 minuten op laag vuur.
- Verwarm intussen de pannenkoeken volgens de gebruiksaanwijzing en leg ze op warme borden.
- Schep het fruit met saus op de onderste helft van de pannenkoek en klap de bovenkant over de vulling dicht.
- Bestrooi de pannenkoeken dun met poedersuiker en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een glas zoete witte wijn, zoals een Moscato of een late-harvest Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 32 g