Winterfruit Pannenkoekjes met Sinaasappelsaus

Winterfruit Pannenkoekjes met Sinaasappelsaus

Winterfruit Pannenkoekjes met Sinaasappelsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote appel
  • 1 peer
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • 100 g sinaasappelmarmelade
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 3 mandarijnen
  • 4 kant-en-klare pannenkoeken
  • poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Schil de appel en peer en snijd ze in vier parten.
  • Verwijder de klokhuizen.
  • Snijd de appelparten in drie plakjes en halveer de peerparten in de lengte.
  • Besprenkel de appel en peer met citroensap.
  • Pel de mandarijnen en verdeel in partjes.
  • Verhit de wok.
  • Laat de olie over de panbodem uitvloeien.
  • Roerbak de appel, peer en mandarijn ca.
  • 2 minuten.
  • Voeg de marmelade toe en bestrooi met kaneel.
  • Schenk het sinaasappelsap in de wok, schep het fruit om en verwarm nog ca.
  • 2 minuten op laag vuur.
  • Verwarm intussen de pannenkoeken volgens de gebruiksaanwijzing en leg ze op warme borden.
  • Schep het fruit met saus op de onderste helft van de pannenkoek en klap de bovenkant over de vulling dicht.
  • Bestrooi de pannenkoeken dun met poedersuiker en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een glas zoete witte wijn, zoals een Moscato of een late-harvest Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 32 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Ontbijt / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw / Verjaardag