Winterse Groentepan met Knapperige Spekjes

Winterse groentepan met knapperige spekjes geserveerd in een gietijzeren pan op een rustieke houten tafel, omringd door warme sfeerverlichting en winterse details.

Winterse Groentepan met Knapperige Spekjes

Een heerlijk winters gerecht met gebakken groenten, knapperige spekjes en geurige kruiden, perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl witte wijn
  • 1 grote tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 takjes tijm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 blaadjes salie in drieën gesneden
  • 100 g spekjes in blokjes
  • 400 g koolrabi
  • 400 g winterwortels
  • 1 venkel
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maak de winterwortels, koolrabi en venkel schoon en snijd ze in stukken.
  • Kook de groenten beetgaar in gezouten water en laat ze daarna afkoelen.
  • Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Hak de knoflook fijn en snijd de rode uien in stukken.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook, rode uien en spekblokjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de witte wijn, tijm en salie toe.
  • Voeg alle beetgare groenten toe en roer goed door.
  • Breng de groenten op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gebakken wintergroenten met de blokjes tomaat als garnering.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 14 g | Vet: 18 g | Zout: 0.79 g | Sugar: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Winter