Winterse Groentepan met Knapperige Spekjes
Een heerlijk winters gerecht met gebakken groenten, knapperige spekjes en geurige kruiden, perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Ingrediënten
- 1 dl witte wijn
- 1 grote tomaat
- 1 teentje knoflook
- 2 rode uien
- 2 takjes tijm
- 3 eetlepels olijfolie
- 6 blaadjes salie in drieën gesneden
- 100 g spekjes in blokjes
- 400 g koolrabi
- 400 g winterwortels
- 1 venkel
- Peper
- Zout
Instructies
- Maak de winterwortels, koolrabi en venkel schoon en snijd ze in stukken.
- Kook de groenten beetgaar in gezouten water en laat ze daarna afkoelen.
- Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Hak de knoflook fijn en snijd de rode uien in stukken.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook, rode uien en spekblokjes gedurende 3 minuten.
- Voeg de witte wijn, tijm en salie toe.
- Voeg alle beetgare groenten toe en roer goed door.
- Breng de groenten op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gebakken wintergroenten met de blokjes tomaat als garnering.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 330 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 14 g | Vet: 18 g | Zout: 0.79 g | Sugar: 13 g