Winterse Tacos met Pittig Rundergehakt en Knapperige Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 300 g witte kool panklaar en fijngesneden
  • 100 g wortel julienne gesneden
  • 12 volkoren tacoschelpen
  • 15 g verse peterselie fijngesneden
  • 100 g geraspte pittige kaas bijvoorbeeld cheddar

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olijfolie in een ruime braadpan.
  • Bak het rundergehakt rul op hoog vuur terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg na 5 minuten de gemalen komijn, een theelepel zout, witte kool en wortel toe.
  • Bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur en blijf regelmatig omscheppen.
  • Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven.
  • Breng het gehaktmengsel op smaak met verse peterselie, zout en peper.
  • Schep het pittige rundergehakt in de warme tacoschelpen en strooi er de geraspte kaas overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Komijn is ook erg lekker bij gestoofde worteltjes of in oosterse gerechten.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Taco's & Nacho's
Extra aanwijzing Snel te maken