Witlof met Gedroogde Pruimen en Pijnboompitten
Serveer als bijgerecht bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.
Equipment
Ingrediënten
- 4 struikjes witlof
- 12 gewelde pruimen
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 theelepel gedroogde salie
- 1 theelepel tuinkruidenbouillonpoeder
- peper
Instructies
- Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 stukken.
- Snijd de pruimen in vieren.
- Rooster de pijnboompitten in een droge wok en laat ze afkoelen op een bord.
- Verhit de olie in de wok.
- Roerbak de witlofstukken op hoog vuur ca.
- 2 minuten.
- Voeg de salie en pruimen toe en schep goed om.
- Schenk de azijn en 2 eetlepels water in de wok, roer het bouillonpoeder erdoor en verwarm nog ca.
- 2 minuten.
- Breng de witlof op smaak met peper.
- Serveer als bijgerecht bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.