Witlof met Gedroogde Pruimen en Pijnboompitten

Witlof met Gedroogde Pruimen en Pijnboompitten

Serveer als bijgerecht bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 struikjes witlof
  • 12 gewelde pruimen
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 1 theelepel tuinkruidenbouillonpoeder
  • peper

Instructies

  • Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 stukken.
  • Snijd de pruimen in vieren.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge wok en laat ze afkoelen op een bord.
  • Verhit de olie in de wok.
  • Roerbak de witlofstukken op hoog vuur ca.
  • 2 minuten.
  • Voeg de salie en pruimen toe en schep goed om.
  • Schenk de azijn en 2 eetlepels water in de wok, roer het bouillonpoeder erdoor en verwarm nog ca.
  • 2 minuten.
  • Breng de witlof op smaak met peper.
  • Serveer als bijgerecht bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten / Lunch / Tussengerecht
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst