Witlof omwikkeld met Bacon

Witlof omwikkeld met knapperige bacon, goudbruin gebakken, gepresenteerd in een rustieke bakplaat met gesmolten boter en verse peterselie. De achtergrond toont een Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en helder natuurlijk licht, wat een warme en uitnodigende sfeer creëert.

Witlof omwikkeld met Bacon

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 struikjes witlof
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 150 gram bakbacon in plakjes
  • 4 laurierblaadjes

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Snijd de stronkjes uit de witlof en halveer de witlof in de lengte.
  • Vet een braadslede in met 1 eetlepel boter.
  • Leg de witlof erin.
  • Schenk 1 cm kokend water, citroensap en suiker in de braadslede.
  • Dek af met aluminiumfolie.
  • Bak de witlof in de oven gedurende 10 minuten zachtjes.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Wikkel plakjes bacon om de witlof, steek een blaadje laurier eronder en leg ze in de braadslede.
  • Bedek de puntjes van de witlof met aluminiumfolie.
  • Verdeel de rest van de boter in vlokken over de witlof.
  • Bak in de oven gedurende nog eens 20 minuten, tot de witlof gaar is en de bacon knapperig.
  • Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes.
  • Schik de witlof op een schaal en garneer met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gebakken witlof met bacon gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 215 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij
Feestdagen etc Kerst