Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 8 struikjes witlof
- 3 eetlepels boter
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 150 gram bakbacon in plakjes
- 4 laurierblaadjes
Instructies
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Snijd de stronkjes uit de witlof en halveer de witlof in de lengte.
- Vet een braadslede in met 1 eetlepel boter.
- Leg de witlof erin.
- Schenk 1 cm kokend water, citroensap en suiker in de braadslede.
- Dek af met aluminiumfolie.
- Bak de witlof in de oven gedurende 10 minuten zachtjes.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Wikkel plakjes bacon om de witlof, steek een blaadje laurier eronder en leg ze in de braadslede.
- Bedek de puntjes van de witlof met aluminiumfolie.
- Verdeel de rest van de boter in vlokken over de witlof.
- Bak in de oven gedurende nog eens 20 minuten, tot de witlof gaar is en de bacon knapperig.
- Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes.
- Schik de witlof op een schaal en garneer met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gebakken witlof met bacon gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.Voedingswaarden
Calories: 215 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g