Witlof-Puree met Rode Mul en Mosterdsaus
Dit gerecht combineert de aardse smaak van witlof-puree met de delicate smaak van rode mul en de pittigheid van mosterdsaus, waardoor het een heerlijke en verfijnde maaltijd is.
Ingrediënten
- 4 rode mul filets
- 1 eetlepel zout opgelost in 0 5 liter water
- Boter
- 1,5 kg aardappels in stukken gesneden
- 700 gram witlof kern verwijderd en gesneden
- ½ bosje peterselie
- 50 gram boter
- 1 dl melk
- Peper & zout
Voor de saus:
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel boter
- 3 eetlepels mosterd
- 2,5 dl kippenbouillon
- 1 dl slagroom
Instructies
- Leg de mulfilets in het gezouten water en laat ze ongeveer 3 uur weken.
- Dit helpt bij het mooi bakken van de vis.
- Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze met de boter en melk tot een gladde puree.
- Meng de witlof en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Maak een roux van boter en bloem in een pan.
- Voeg de mosterd toe en giet langzaam de kippenbouillon erbij terwijl je blijft roeren.
- Laat de saus binden.
- Haal van het vuur en meng de slagroom erdoor.
- Dep de mulfilets droog.
- Smelt boter met olie in een bakpan.
- Bak de mul eerst op de huid en vervolgens de andere kant.
- Bestrooi met zout en peper na het bakken.
- Serveer de stamppot in een warm bord met behulp van een serveerring.
- Plaats een stukje vis bovenop de stamppot en giet er wat saus overheen.
- Garneer met een takje dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 5 g