Witlof uit de oven van Allerhande

Witlof uit de oven van Allerhande

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • lage ronde ovenschaal doorsnede ca. 26 cm

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 6 grote struikjes witlof ca. 1 kilo,
  • 1 eetlepel citroensap zout,
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 doosje Italiaanse kruiden diepvries, Iglo,
  • 50 GR geraspte Pardano kaas
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

VoorBereiden:

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Onder koud stromend water afspoelen en pellen.
  • Witlof schoonmaken, wassen en in lengte halveren.
  • In pan met weinig water, citroen en zout witlof in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • In vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • Intussen korstjes van brood snijden en brood heel fijn verkruimelen.
  • In kom eieren fijnprakken.
  • Crème fraîche, kruiden, kaas, zout en peper erdoor roeren.
  • Schaal invetten.
  • Witlof met harten naar midden cirkelvormig in schaal rangschikken.
  • Ei-kaasmengsel erover verdelen.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Broodkruim over witlof strooien.
  • In midden van oven witlof in ca. 20 minuten goudbruin laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel