Witlof uit de oven van Allerhande
Aller Hande 1996
Equipment
- lage ronde ovenschaal doorsnede ca. 26 cm
Ingrediënten
- 2 eieren
- 6 grote struikjes witlof ca. 1 kilo,
- 1 eetlepel citroensap zout,
- 2 sneetjes oud witbrood
- 125 ml crème fraîche
- 1 doosje Italiaanse kruiden diepvries, Iglo,
- 50 GR geraspte Pardano kaas
- versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
VoorBereiden:
- Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
- Onder koud stromend water afspoelen en pellen.
- Witlof schoonmaken, wassen en in lengte halveren.
- In pan met weinig water, citroen en zout witlof in ca. 10 minuten beetgaar koken.
- In vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
- Intussen korstjes van brood snijden en brood heel fijn verkruimelen.
- In kom eieren fijnprakken.
- Crème fraîche, kruiden, kaas, zout en peper erdoor roeren.
- Schaal invetten.
- Witlof met harten naar midden cirkelvormig in schaal rangschikken.
- Ei-kaasmengsel erover verdelen.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Broodkruim over witlof strooien.
- In midden van oven witlof in ca. 20 minuten goudbruin laten worden.