Witlofstamppot met Hamrolletjes en Kaas
Heerlijke witlofstamppot gewikkeld in smakelijke hamrolletjes, gesmolten met kaas en even gegratineerd in de oven. Een smaakvol en verrassend gerecht!
Ingrediënten
- 1 kg witlof
- 1 kg aardappels
- Zout en peper naar smaak
- 200 g Pardano of andere harde kaas
- 3 tomaten
- 30 g boter + extra boter voor invetten
- 1 tl tijm
- 150 g gegrilde ham
- Rasp van de kaas
Instructies
- Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof, en snijd de stronkjes in stukken van 2 cm.
- Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
- Voeg na 10 minuten de witlof toe.
- Verwarm de oven voor op de grillstand.
- Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Giet de aardappelen en witlof af, voeg de boter toe en pureer ze samen.
- Schep de kaasblokjes, de tomaat en de tijm door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
- Vet de ovenschaal in.
- Leg de plakjes ham naast elkaar op een werkvlak, schep wat stamppot op elk plakje en rol ze op.
- Leg de hamrolletjes in de ovenschaal.
- Bestrooi de rolletjes met de geraspte kaas.
- Laat de witlofstamppot bovenin de oven in ± 5 minuten goudbruin kleuren totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer met een rookworstsalade voor een complete maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de hamrolletjes met een frisse salade of een stukje rookworst voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige stamppot en de zoute smaak van de hamrolletjes.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g