Witloftaartjes met stilton

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries pak a 10 plakjes
  • 6 struikjes witlof
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 200 g stilton
  • 100 g gepelde walnoten
  • 125 gr mascarpone
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Bladerdeeg op aanrecht in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Struikjes witlof schoonmaken en in lengte halveren.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Witlof op snijkant in pan leggen en op hoog vuur in ca. 3 minuten bakken.
  • Eventueel scheutje water aan bakvet toevoegen als het te hard gaat.
  • Witlof voorzichtig keren en nog ca. 3 minuten bakken tot witlof bruin en beetgaar is.
  • Op keukenpapier scheppen en laten afkoelen.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen.
  • Stilton verkruimelen.
  • Walnoten grof hakken.
  • In kom mascarpone losroeren met custardpoeder en helft van tijm, stilton en walnoten erdoor roeren.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier en plakjes bladerdeeg erop leggen.
  • Bladerdeeg tot op 1 cm van randen bestrijken met mascarponemengsel.
  • Op elk plakje bladerdeeg naast elkaar 3 halve struikjes witlof leggen, met snijkant naar boven. Rest van stilton, walnoten en tijm erover strooien en olie erover sprenkelen.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In midden van oven witloftaartjes in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Witloftaartjes op borden leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gebakken peertjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch