Witte Aspergequiche met Kaas en Peterselie

Witte Aspergequiche met Kaas en Peterselie

Witte Aspergequiche met Kaas en Peterselie

Geniet van deze romige witte aspergequiche met kaas en peterselie, eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect als lunch of diner!
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g asperges geschild
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Paneermeel naar smaak
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte graskaas of jonge kaas
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de asperges in stukjes van 5 cm.
  • Kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten beetgaar.
  • Vet de springvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bestrooi het met een beetje paneermeel.
  • Klop de eieren los in een kom en meng er de crème fraîche, geraspte kaas, peterselie, zout en peper naar smaak door.
  • Laat de asperges goed uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over de deegbodem.
  • Schenk het ei-roommengsel over de asperges in de vorm.
  • Bak de quiche 30 minuten in de airfryer op 180°C.
  • Serveer de quiche warm, eventueel met een extra garnering van peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Internationaal