Witte Aspergequiche met Kaas en Peterselie
Geniet van deze romige witte aspergequiche met kaas en peterselie, eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect als lunch of diner!
Ingrediënten
- 500 g asperges geschild
- 4 plakjes bladerdeeg
- Paneermeel naar smaak
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîche
- 100 g geraspte graskaas of jonge kaas
- 2 el peterselie fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Snijd de asperges in stukjes van 5 cm.
- Kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten beetgaar.
- Vet de springvorm in en bekleed hem met het bladerdeeg.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bestrooi het met een beetje paneermeel.
- Klop de eieren los in een kom en meng er de crème fraîche, geraspte kaas, peterselie, zout en peper naar smaak door.
- Laat de asperges goed uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over de deegbodem.
- Schenk het ei-roommengsel over de asperges in de vorm.
- Bak de quiche 30 minuten in de airfryer op 180°C.
- Serveer de quiche warm, eventueel met een extra garnering van peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g